Международно жури оценява филмите в конкурсната програма на уникалния по рода си Първи Комедиен Европейски Филмов Фестивал

 

Мая Бежанска и Малин Кръстев са българското участие в журито

Комедиен Европейски Филмов Фестивал – КЕФФ` ПЛОВДИВ ще се проведе от 4ти до 11ти юли в Лятно кино „Орфей“ и Lucky – Дом на киното в Пловдив. Фестивалът, без аналог в европейския филмов календар, ще представи новите продукции в най-гледания кино жанр от Италия, Испания, Германия, Унгария, Сърбия, Украйна, Франция, Албания и България, които ще бъдат оценявани от петчленно международно жури. То ще отлъчи награди за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добра главна и поддържаща роля.

Покана да бъде част от журито на КЕФФ` 2021 първо и безапелационно прие Фатима Джумер /Франция/ – един от основните двигатели на „Европа Синемас“ – организация на независимите кина, която включва 2800 киносалона в 43 страни. В списъка на нейните постижения са Европейските кино награди през 2017 г. в Букурещ, наградата Lux, излъчвана едновременно в 10 държави, и организация на редица кинолаборатории в цяла Европа.

Към журито се присъединява и Биляна Първанович /Сърбия/- продуцент на игрални филми, телевизионни програми, документални филми и международни копродукции, много от моито носители на престижни награди. Пловдивската публика я познава от срещата си с нея на премиерата на филма „Парад“ на София Филм Фест в Пловдив.

 

Богдан Крачун /Сърбия/ е част от компанията Libra Film и участва активно в организирането на Transilvania Internional Film Fesval в Клуж, Румъния.

Представителите на България в журито са актьорите Мая Бежанска и Малин Кръстев – лица в едни от най-успешните заглавия от комедийния жанр в последните десетилетия и утвърдени професионалисти и уважавани имена в театралните и киносреди.

Организаторите на събитието са поканили гости от чужбина и страната – режисьори, актьори, сценаристи, продуценти, които ще представят филмите си и ще разговарят със зрителите в специално организираните фестивални срещи, които ще се проведат по време на прожекциите в лятно кино „Орфей“, „Лъки Дом на киното“ и в клуб Фарго“.

В състезателната програма, която ще оценява международното жури ще участват 7 пълнометражни филма, а съпътстващата ще представи още 8 заглавия в рамките на 8 фестивални дни.

Вотът на зрителите ще определи Наградата на публиката на Първото издание на КЕФФ – Пловдив 2021.

 

Фестивалът КЕФФ – Пловдив` 2021 се открива официално на 4ти юли в лятно кино Орфей с прожекция на българското заглавие в състезателната програма – „Дани. Легенда. Бог.“.

Билетите са на цена 8лв и 7лв /за пенсионери и учащи/, а пакет от 5 прожекции – 35 лв. Могат да бъдат закупение на касата на LUCKY  Дом на киното и онлайн на сайта ceff.bg.

Проектът Комедиен Европейски Филмов Фестивал  е част от програма „Нaследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…